Finn den beste sovesofaen for deg

En sovesofa kan være et uunnværlig møbel, spesielt i et hjem med liten plass. Det multifunksjonelle møbelet skal gjerne være med på å skape et multifunksjonelt rom. Det er ikke alle som har muligheten til å ha separat stue og soverom, for eksempel har studenter gjerne kun ett værelse. Hvis man har muligheten til å gjemme sengen vekk om dagen får rommet plutselig flere bruksmuligheter: Soverom om natten, og stue om dagen. Det er heller ikke alltid like morsomt å invitere noen på besøk hvis det eneste stedet man har å sitte er i senga.

Det er også de aller færreste av oss som har et ekstra rom for gjester. Derfor kan det være greit med en sovesofa, slik at rommet kan brukes til andre ting til hverdags. Har man begrenset med plass er det bortkastet å ha en stor seng stående og vente i et værelse, i håp om at man snart får overnattingsbesøk. En klassisk løsning er å kombinere kontor og gjesteværelse. Velger du den løsningen kan du ha en flott og plassbesparende sovesofa i hjørnet av kontoret, i stedet for at rommet skal domineres av en stor seng.

Ja takk, begge deler

En sovesofa er et vanskelig møbel, det kan det i hvert fall potensielt være. Det er nemlig et multifunksjonelt møbel, og ofte blir den ene eller den andre funksjonen neglisjert i forhold til den andre. Det er nok mange av oss som har opplevd å skulle tilbringe en natt på en sovesofa og som har endt opp uten å få sove et eneste sekund. Andre ganger føles det som å sitte i en seng når man sitter i sofaen. Det virker som om det er vanskelig for produsentene å lage både en skikkelig sofa og en skikkelig seng.

Heldigvis finnes det produsenter og designere der ute som vet hvordan man kan kombinere en sofa og en seng på en ordentlig måte. Her har vi funnet tre glimrende eksempler på sovesofaer av høy kvalitet, både når det gjelder sofaen og sengen.

Recast sovesofa

→ Les mer om Recast her og kjøp

Hvis du er på utkikk etter en sovesofa som både er stilfull og veldesignet, så er dette sovesofaen for deg. Sovesofaen er dansk design på sitt aller beste og er selvfølgelig av god dansk kvalitet.

Det er flere ting som gjør denne sovesofaen spesiell. En av dem er at det er installert pocketfjær i madrassen, de samme fjærene som brukes til luksussenger. Recast er derfor ikke bare en sovesofa, men både en god sofa og en god seng, og ikke 50/50. Her kan du sove godt og komfortabelt, samt sitte behagelig og stilfullt.

Sov godt om natta

En sovesofa er et funksjonelt møbel. Den skal oppfylle to funksjoner og ofte går det utover kvaliteten på enten den ene eller den andre funksjonen – eller begge. Her er du sikret deg både en fantastisk behagelig seng og en god sofa. Pocketfjærene i madrassen tilpasser seg vekten og liggeposisjonen din, slik at du ligger riktig og behagelig hele natten.

Enkel å håndtere

Det er kjapt og enkelt å folde ut og inn Recast, og du er derfor sikret en optimal utnyttelse av plassen din hjemme. Recast er en dobbeltseng i størrelsen 140×200. Det betyr at det overhode ikke er noe problem å være to i senga natta over. Den egner seg perfekt til gjesterommet, barnerommet, stua eller i hybelen. Her er det mange muligheter, og det er opp til deg hvordan du best kan utnytte potensialet i denne veldesignede og elegante sovesofaen. Les mer om og bestill Recast her.

Oldschool sovesofagod sovesofa

→ Les mer om Oldscool her og kjøp

Dette er en sovesofa for den retro-elskende og kvalitetsbevisste mannen eller kvinnen. Den ligner det den heter, nemlig ”oldschool”. Tankene føres tilbake til 50- og 60-tallet, for sofaen er bygget i den klassiske Chesterfield-stilen. Sovesofaen skiller seg ut og passer perfekt til den som gjerne vil ha et møbel som står ut fra mengden.

Personlig tilpassing

En sovesofa skal ikke bare handle om flott design. Det er også viktig at den er god både å sove og sitte i. I de aller fleste sovesofaer finner du en skumkjerne, men det finner du ikke her. Produsentene har nemlig tatt madrassen på alvor og installert en håndsydd madrass med pocketfjær i stedet.

Pocketfjær er det man finner i senger av virkelig høy kvalitet. Det er moderne komfort-fjær som tilpasser seg både liggeposisjonen din og vekten din. Dermed får du en individuell og personlig støtte gjennom hele natten, noe en kjerne av alminnelig skum aldri noensinne ville kunne klare.

Oldschool er en sovesofa som holder lenge og som du kan ha glede av i mange år fremover. Madrassen er som sagt håndsydd, og den danske produksjonen sikrer et produkt av aller høyeste kvalitet. Les mer om og bestill Oldschool her.

Magnibest i test sovesofa

→ Les mer om Magni her og kjøp

Denne sovesofaen har et enkelt og tidløst design, og er produsert av det anerkjente danske firmaet Innovation. Sovesofaen er betydelig mer komfortabel enn alminnelige sovesofaer, og er ikke halvparten  sofa og halvparten seng. Magni er 100% begge deler. Magni har pocketfjær i madrassen. Pocketfjær er den typen fjær som blir brukt i madrasser i eksklusive senger av den aller høyeste kvalitet., så det sier litt om kvalitets- og komfortnivået på denne sovesofaen.

Lang erfaring

Man skal ikke bare sitte i en sovesofa, den skal også bruke den som seng, uansett om den står på gjesterommet eller brukes daglig i hybelen. Madrassen er håndsydd i Randers av den danske produsenten Innovation. Her har de designet møbler siden 1971, så dette kvalitetsproduktet er et resultat av all den erfaringen de har på området.

Fleksibel

I utslått tilstand er denne sengen 160×200 cm, som er rikelig for to personer. Sengen er fleksibel og det er utrolig enkelt å slå den inn og ut. Det er tross alt et multifunksjonelt møbel og et multifunksjonelt møbel skal være lett å bruke – på alle måter. Les mer om og bestill Magni her.